sâmbătă , 24 februarie 2018

UE a liberalizat piața pentru vinurile din Moldova

Vinurile moldoveneşti vor ajunge pe piaţa din Uniunea Europeană începînd cu 1 ianuarie 2014. Membrii Parlamentului European au votat o propunere înaintată de Comisia Europeană, menită să elimine toate restricţiile la importul de vinuri moldoveneşti, transmite publika.md.
Potrivit raportorului pentru comerţ cu Republica Moldova, Iuliu Winkler, decizia a fost aprobată cu 503 voturi pro, 14 împotrivă şi 17 abţineri. Oficialul european a mai subliniat că votul de astăzi este un semnal politic puternic pentru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, după ce ţara noastră a fost supusă unor presiuni nejustificate din partea Rusiei.
Comisia Europeană a propus pe 25 septembrie să fie deschisă complet piața Uniunii Europene pentru importurile de vinuri din Republica Moldova, înainte de intrarea în vigoare a Acordului de asociere între UE și Republica Moldova și a Acordului de liber schimb. Legea urmează să fie validată de miniștrii responsabili pentru comerț din partea celor 28 de state membre ale UE.

Check Also

drum_taxa

Moldova și România au convenit să atragă investiții europene în infrastructura transporturilor

Republica Moldova și România au convenit să atragă investiții europene în domeniul infrastructurii transportului și …